La educación nutricional a partir del trabajo por proyectos en Educación Primaria

  1. González Rodríguez, Angustias 1
  2. Travé González, Gabriel H. 2
  3. García Padilla, Francisca Mª 1
  1. 1 Universidad de Huelva 
  2. 2 Universidad de Huelva
    info

    Universidad de Huelva

    Huelva, España

    ROR https://ror.org/03a1kt624

Revista:
Didáctica de las ciencias experimentales y sociales

ISSN: 0214-4379

Any de publicació: 2020

Número: 38

Pàgines: 171-186

Tipus: Article

DOI: 10.7203/DCES.38.15376 DIALNET GOOGLE SCHOLAR lock_openAccés obert editor

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Resum

This research explores the potential of the project-based learning for nutrition education. A case study is carried out with the students and teachers of the third-grade of Primary School using different research instruments such as questionnaires and interviews, amongst others. The results show improvements in the quality of the diet, increasing the consumption of fruits and vegetables, reducing the consumption of sweets and improving the quality of breakfast. The conclusions of the study suggest the suitability of project-based learning for addressing nutrition education.

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