Research center
Centro de Investigación en Tecnologías de Productos y Procesos Químicos
Book chapters (28) Publications in which a researcher has participated
2024
-
Application of organo-montmorillonite in oil-based drilling fluids
Clay Science in Drilling and Drilling Fluids: Developments in Clay Science: Volume 11 (Elsevier), pp. 223-245
-
Effects of Hydrophobized Fumed Silica Particles on the Rheological and Thermal Properties of Oil-in-Oil Phase Change Material Emulsions
Springer Proceedings in Materials (Springer), pp. 151-155
-
Electrorheology as a Support Tool for Understanding the Electrotribological Behavior of Nanocellulose-Based Biolubricants
Springer Proceedings in Materials (Springer), pp. 156-159
-
Environmentally-Friendly Lubricating Dispersions Obtained Using Castor Oil and Cellulose Acetate Derivatives Nanostructures
Springer Proceedings in Materials (Springer), pp. 167-173
-
Formulation of Nanostructured SiO2/D-Limonene Heat Transfer Fluids
Springer Proceedings in Materials (Springer), pp. 264-270
-
Rheological Characterization of Oleo-Dispersions Based on Montmorillonite/Cellulose Acetate Phthalate Hybrid Fibers and Castor Oil for Lubricant Purposes
Springer Proceedings in Materials (Springer), pp. 101-104
-
Thickening products and alimentary fluids for older patients with swallowing disorders
A Multidisciplinary Approach to Managing Swallowing Dysfunction in Older People (Elsevier), pp. 197-221
2022
-
Advances in 3D printing of food and nutritional products
Advances in Food and Nutrition Research (Academic Press Inc.), pp. 173-210
-
Antimicrobial potential of protein-based bioplastics
Protein-Based Biopolymers: From Source to Biomedical Applications (Elsevier), pp. 313-353
2020
-
Evaluación del uso de recursos virtuales en prácticas de laboratorio de la asignatura de Ciencias de los materiales
Panorama actual de la enseñanza de las ciencias (Fundación editora), pp. 161-166
-
Freeze-drying: A relevant unit operation in the manufacture of foods, nutritional products, and pharmaceuticals
Advances in Food and Nutrition Research (Academic Press Inc.), pp. 1-58
-
Uso de MathCad en ingeniería química: diseño de reactores con reacciones en serie
Panorama actual de la enseñanza de las ciencias (Fundación editora), pp. 53-58
2018
-
Interés de los universitarios de grado en el área científico-tecnológica por cuestiones de carácter filosófico
Aportaciones de vanguardia en la investigación actual (Tecnos), pp. 263-273
2017
-
Evaluación de la calidad del proceso enseñanzaaprendizaje en estudiantes del Grado de Ingeniería Química
La enseñanza de las ciencias en el actual contexto educativo (Educación Editora), pp. 139-144
2013
-
Aprendizaje presencial y virtual en Ingeniería Química: empleo de herramientas colaborativas
Experiencias de investigación e innovación en la enseñanza de las ciencias (Educación Editora), pp. 221-225
2011
-
Modification of bitumen using polyurethanes
Polymer Modified Bitumen (Elsevier Ltd.), pp. 43-71
-
Modification of bitumen using polyurethanes
POLYMER MODIFIED BITUMEN: PROPERTIES AND CHARACTERISATION (WOODHEAD PUBL LTD), pp. 43-71
-
Rheology of polymer-modified bitumens
Polymer Modified Bitumen (Elsevier Ltd.), pp. 197-237
-
The use of waste polymers to modify bitumen
Polymer Modified Bitumen (Elsevier Ltd.), pp. 98-135
2010
-
Adaptación del sistema de evaluación al sistema de enseñanza: experiencia formativa con alumnos de ingeniería química de la Universidad de Huelva
Evaluación y calidad en la universidad [Recurso electrónico]: simposio internacional : 27 y 28 de septiembre de 2010, Huelva (España) (Universidad de Huelva), pp. 964-970